Закон о безбедности хране

  1. Закон о безбедности хране

     

  2. Правилник о методама узорковања и испитивања хране ради утврђивања остатака средстава за заштиту биља у храни

     

  3. Правилник о здравственoj исправности диjететских производа

     

  4. Правилник о условима хигиjене хране

     

  5. Правилник о техничким нормативима за пекаре

     

  6. Правилник о садржини и начину вођења централног регистра обjеката

     

  7. Правилник о прехрамбеним адитивима

     

  8. Правилник о посебним условима хигиjене ситног воћа у свежем и смрзнутом стању у фази производње, прераде и промета

     

  9. Правилник о општим и посебним условима хигиjене хране у било коjоj фази производње, прераде и промета

     

  10. Правилник о начину успостављања и организациjе система брзог обавeштавања и узбуњивања за безбедност хране и хране за животиње

     

  11. Правилник о начину и програму за стицaње основних знања о хигиjени хране и личноj хигиjени

     

  12. Правилник о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни

     

  13. Правилник о листи мешовите хране и начину вршења контроле мешовите хране

     

  14. Правилник о квалитету и другим захтевима за помоћна средства у производњи прехрамбeних производа

     

  15. Правилник о границама садржаjа радионуклида у води за пиће, животним намирницама, сточноj храни, лековима, предметима опште употребе

     

  16. Правилник о декларисању, означавању и рекламирању хране

     

  17. Правилник о декларисању и означавању упакованих намирница

     

  18. Oдлука о висини накнаде за лабораториjске анализе узорака хране и хране за животиње биљног порекла узетих током службених контрола

  19. Правилник о прехрамбеним ензимима

  20. Правилник о прехрамбеним и здравственим изјавама које се наводе на декларацији хране

  21. Правилник о новој храни
  22. Правилник о начину и поступку издавања међународне потврде (сертификата) о безбедности хране која се извози